Windows Marketplace runder 40.000 apps til Windows Phone 7

Det ville være synd at sige, at Microsoft har haft en flyvende start for deres Windows Phone 7 styresystem til telefoner, der skulle tage over for deres tidligere telefonsystem, Windows Mobile. Salgstallene har mildest talt været skuffende og systemet har derfor indtil videre ikke haft mulighed for at konkurrere med iOS eller Android.

Nu ser det dog omsider ud til at systemet får vind i sejlene. Udover at Nokias mobiltelefoner baseret på systemet er ved at dukke op nu, så er interessen for systemet så småt begyndt at vokse, og det kan især mærkes på Windows Marketplace hvor applikationer til systemet er at finde. Tilbage i oktober havde Microsofts onlinebutik nået 35.000 applikationer, og det tal er nu skudt op på hele 40.000 apps der enten er frit tilgængelige eller kan købes for en moderat sum penge.

Tallet er stadigvæk langt fra hvad Android Marketplace og Apples AppStore roder rundt med. Android Market er estimeret til at udbyde over 370.000 applikationer alene her i november (med over 7 mia. downloads), og AppStores udvalg ligger på nuværende tidspunkt på over 500.000 applikationer med over 18 mia. downloads.

Dette betyder dog ikke at der mangler kvalitetsapplikationer for Microsofts system. Da langt de fleste applikationer på andre AppStores kan anses for at være ‘novelty’-apps der ikke har det store formål andet end at lokke nogle lette penge ud af købere, kan der derfor stadigvæk findes en lang række nyttige applikationer på Windows Marketplace i alle afskygninger, hvor flere af dem også er at finde hos konkurrenterne. Microsoft har derudover den fordel at alle Windows 7 telefoner som minimum kommer med en 1 Ghz processor og 256 MB RAM, hvilket gør at alle apps kan forventes at køre relativt hurtigt, i modsætning til Android og iOS hvor mange af telefonerne har lavere specifikationer, og applikationer derfor skal designes efter deres behov.

Nokia frigav for nyligt deres nye Lumia 800 telefon på Windows Phone 7 operativsystemet, og den er blevet godt modtaget, så måske er der omsider tegn på en lys fremtid for Microsofts system.

Kilde: All About Windows Phone

Skriv et svar