Smartphones er ekstremt populære julegaver

Nu hvor julen er overstået og de fleste tømmermænd fra nytårsaften har lagt så kan vi med ro læne os tilbage og se tilbage på årets jul og de gaver vi har fået. Der er utvivlsomt blevet pakket skjorter, sokker, sko og mange andre ting op…. og muligvis også smartphones og tablets! 1. Juledag er nemlig den dag på året hvor der bliver aktiveret flest telefoner og tablets, samt solgt flest applikationer.

I år blev d. 25. december endnu engang den dag hvor rekorden blev brudt endnu en gang. D. 25. december blev der nemlig aktiveret 6.8 mio. Android og iOS-enheder samlet, hvor der i perioden d. 1. til 20. december kun blev aktiveret 1.5 mio. Android-enheder om dagen på en gennemsnitlig basis. Det er med andre ord en stigning på 353% i forhold til resten af måneden.

Som nævnt er det en ny rekord, da der til sammenligning blev aktiveret 2.8 mio. enheder d. 25. december 2010, året før, hvilket da også er den rekord der blev sat. Det siger dermed noget om hvor meget smartphonemarkedet er vokset i den seneste tid, da 2011 tallene er over dobbelt så store som tallene fra 2010.

Sidste år var det desuden iOS der var det system som så flest aktiveringer. I år har Android taget førertrøjen, og det er især eksplosionen af Android tablets der har hjulpet systemet gevaldigt på vej (udover den generelle vækst som systemte har set). Især Kindle Fire har med sin utraditionelt lave pris for en tablet været et kæmpehit.

Derudover er applikationsdownloads også steget kraftigt samme dag. Alt i alt blev der på iOS downloadet 125% flere applikationer d. 25. december sammenlignet med resten af måneden.

Kilde: Flurry Analytics

Skriv et svar