Patentsagerne mod iOS og Android hober sig op

Det er hårdt at være i branchen for styresystemer til mobiltelefoner, ihvertfald hvis ens firma udspringer fra USA hvor softwarepatenter er tilladt. Både Android og iOS har efterhånden en stor stribe patentsager på halsen, og hver gang en af dem bliver løst på den ene eller anden måde ser det ud til at to nye har hobet sig op.

I den her uge alene er det bl.a. video og lydpatenter der er kommet efter de to industrigiganter. I mandags sagsøgte et firmaet Alcatel-Lucents datterselskaber Apple og producenterne af over 64 forskellige telefoner (inkl. Android), Canon og TiVo for at bryde 4 videopatenter, patenter der heldigvis er ved at udløbe, men som stadigvæk kan tvinge firmaerne til at betale for tidligere skader. Samme firma har tidligere fået godkendt et søgsmål på $1.5 mia. (!!) dollars mod Microsoft, som en dommer dog i sidste ende sablede ned. Derudover har firmaet Hybrid Audio LCC slået et nyt patentsøgsmål op i tirsdags mod forskellige Apple-produkter, samt visse Android-produkter fra HTC og Dell.

Sidste men ikke mindst har firmaet Hopewell Culture & Design også kørt et patentssøgsmål mod 11 enerkendte firmaer (inkl. Apple, Google, HTC, Samsung, Nokia og LG), denne gang om noget så simpelt som at dobbeltklikke. Der er ikke tale om et generelt dobbeltklik, men derimod konceptet at dobbeltklikke på en hjemmeside i stedet for at venstre/højreklikke.

Vi ønsker fra redaktionens side Apple, Google og alle andre sagsøgte held og lykke med at få smidt disse patentsager af sig.

Skriv et svar