Nvidia fremviser Tegra 3 med 4 kerner og giver udgivelsesmåned

Mens det nye “hip” blandt smartphones og tablets er at alle de nyeste og hurtigste modeller skal have en CPU med to kerner, hvor LG Optimus 2X var den første, så kan Nvidia nu allerede fremvise deres tredje platform i serien, Tegra 3, som kommer med hele fire CPU kerner.

Ikke nok med det så kan Nvidia endda også allerede fremvise arkitekturen, og har bl.a. fremvist hvordan chippen med kodenavnet Kal-El var i stand til at afkode 1440p video (video i en opløsning på 2560 x 1440) uden problemer.

Derudover demonstrerede Nvidia hvordan chippen håndterede 3D spillet Great Battles Medieval, et strategispil til telefoner, hvor de kørte spillet i 720p og havde 650 fjendtlige soldater på samme tid, og demonstrerede desuden samme spil på Tegra 2 til sammenligning, hvor Tegra 3 tydeligt viste sig at være meget hurtigere end sin forgænger, også selvom forgængeren stadigvæk er rimeligt ny.

Ifølge Nvidias egne estimationer har Tegra 3 omkring den dobbelte CPU hastighed af Tegra 3, og tre-dobbelt GPU/grafikhastighed, samt at Tegra 3’s strømforbrug tillader HD videoafspilning i op til 12 timer.¨

Chippen skulle være klar til tablets allerede engang til august, og klar til mobiltelefoner engang omkring jul i år.

Kilde: Engadget

Skriv et svar