NFC Betaling på vej til Danmark

I Danmark har vi en dårlig vane med altid at være bagud teknologisk når det kommer til de nyeste gadgets og den nyeste teknologi. Mens andre lande som USA og flere asiatiske lande altid har en eller flere gigantvirksomheder som er klar til at investere i at få en ny teknologi de har udviklet rullet ud, så er det sjældent vi følger efter.

Nu ser det dog ud til at lysne op, da virksomheden NFC Danmark nu melder ud at de i øjeblikket er ved at teame op med forskellige virksomheder for at få NFC (Near Field Communication) til Danmark som betalingsmetode, gerne i 2012 hvis det er muligt. NFC gør det muligt at betale med sin mobiltelefon som kreditkort, ved at telefonen på kort afstand kommunikerer med en terminal der er installeret i supermarkedet. Teknologien der allerede er ved at blive rullet ud i USA (bl.a. via. en aktiv indsats fra Google som er en af de største NFC støtter og aktivt bygger teknologien ind i deres telefoner og i Android) og i flere asiatiske lande, hvor avancerede mobiltelefoner altid har været et hit, og vi kan derfor nu glæde os over at det også er på vej i Danmark. NFC har derudover også andre nyttige anvendelsesmuligheder, lidt på linie med hvad man ser i BlueTooth, men evnen til at erstatte kreditkortet er stadigvæk den primært tiltænkte anvendelsesmulighed.

NFC Danmark arbejder bl.a. sammen med Nets (tidligere PBS), Telmore, Telia, Samsung, Nokia, Motorola og 3 for at fremskynde lanceringen af teknologien så hurtigt som muligt.

Kilde: NFC Danmark

Skriv et svar