Markedsanalytikere: Apple har skudt sig selv i foden med iPad

Statistics - Down

Ovenstående titel kan måske virke meget mærkelig, for hvordan kan iPad dog være et “selvmål” for Apple? Salget er gået strygende med 15 mio. solgte enheder og tablet-PC’en har stort set slået alle konkurrenter.

Forklaringen skal findes i at iPad-salget muligvis har en negativ indflydelse på salget af Apples Macs, som ifølge analysefirmaet Asymco er ved at stoppe med at gå op, og måske risikerer at falde inde for nærmeste fremtid. Samtidigt er salget af MP3-afspillere, deriblandt iPods, også faldende. Dette har dog på hele markedet været en forventning efterhånden som telefoner og smartphones kan fungere som MP3-afspillere, og bl.a. Apples egen iPhone er en stærk konkurrent til iPod Touch.

Asymco udtaler at faldet i salget af Macs bør få alarmklokkerne til at ringe hos Apple. Hvor iPad, iPhone og iPod Touch er relativt dyre gadgets, så er Machintosh og iMac derimod rimelige enheder til deres priser, og når salget begynder at gå i stå for de dele af Apples forretning der ikke koster kassen sammenlignet med hvad du køber bør en ny strategi måske overvejes.

Det er ikke nødvendigvis direkte iPads der er skyld i at Mac-salget ikke går så godt som forventet, men Asymcos tal tyder på at hver eneste gang jobs fremviser en ny gadget, så skader det muligvis salget af Apples andre produkter.

Kilde: The Inquirer

Skriv et svar