LG og Samsung opfordres til at droppe Android

Android

Android er på verdensplan det mest benyttede mobile operativsystem, også foran Apples iOS. En af årsagerne til at systemet er blevet så stort er bl.a. at det bliver brugt af så mange forskellige telefonproducenter verden over.

Som vi skrev om for nyligt valgte Google at købe Motorolas smartphoneafdeling for mange mia. kr. hvilket gør virksomheden til en selvstændig telefonproducent. Dette har nu fået den Sydkoreanske regering til at opfordre LG og Samsung, begge firmaer der er bosiddende i landet, til at droppe Android og i stedet slå sig sammen med en række andre Sydkoreanske firmaer som er ved at udvikle deres eget mobile operativsystem. Regeringen frygter muligvis at Google vil tilpasse Android til deres egne telefoner og efterlade andre firmaer der benytter Android. Den sydkoreanske handelsminister udtaler “I det lange løb kan vi ikke fortsætte med at være afhængige af Google“.

Det er dog tvivlsomt om ministerens bønner bliver hørt. Udover at Android har en ekstremt solid placering på markedet, har både LG og Samsung udtalt at de ikke frygter at Googles overtagelse af Motorola Mobility vil betyde noget for firmaernes fremtid. Især Samsung skylder en stor del af deres smartphone og tablet-succes til Android, og det er ekstremt tvivlsomt at firmaet kan afskedige systemet uden at det vil få store konsekvenser. Dog er det rygtet at WebOS, som HP for nyligt valgte at stoppe med at producere enheder for, er noget Samsung muligvis er interesseret i at opkøbe.

Skriv et svar