LG offentliggør Optimus L9 – Ny stilren kæmpetelefon til rimelige penge

LG har har her i dag valgt at annocere en ny smartphone under Optimus-brandet, i form af den nye stortelefon LG Optimus L9, som derved bliver seneste telefon i L-serien efter L3, L5 og L7 der også alle udkom i år.

Optimus L9 bliver den største af disse telefoner, og er derved direkte konkurrent til bl.a. HTC One X og Samsung Galaxy S3 på størrelsen, da den ligesom disse to modeller kommer med en 4,7″ skærm. Skærmen er en IPS LCD-skærm (en skærmtype kendt for at have ekstra god farvegengivelse når den ses fra siden af), og selvom telefonen har en stor skærm er tykkelsen på 9,1mm kun en meget lille smule over f.eks. Galaxy S3, der har en tykkelse på 8,6mm. Det særlige ved Optimus L9 er dog at den er bygget af billigere komponenter end Galaxy S3 og One X, og er derfor tiltænkt folk som ønsker en telefon i samme størrelse og med samme batterilevetid, men til billigere penge.

Specifikationerne ser således ud:

  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 1 Ghz dual-core CPU
  • 4.7″ IPS LCD skærm
  • 1 GB RAM, 4 GB intern hukommelse
  • 5 megapixel bagsidekamera, VGA frontkamera (typisk 0.3 megapixel)
  • 2.150 mAh batteri
  • 131.9 x 68.2 x 9.1 mm, vægt: 125g

Som det kan ses er specifikationerne ikke specielt oppe med de dyre smartphones i klassen. Dog er batteriet værd at bemærke, da det nogenlunde burde yde det samme som S3 og One X, så det er dejligt at se at LG ikke har sparet på det område.

Det særlige ved telefonen er dog telefonens UX-funktionalitet, som LG har navngivet nogen af de features de har lagt ind. Der er bl.a. tale om QTranslator som kan skanne og oversætte tekst man putter ind foran kameraet. Du vil derfor kunne sætte kameraet over f.eks. en engelsk bog, og derfra få telefonen til at skanne og oversætte til dansk. En anden smart ting er et keyboard som automatisk kan tilpasse sin størrelse baseret på om man skriver med en hånd eller to hænder.

Selvom pris og lanceringsdato ikke er annonceret, så mener vi at LG har ramt rigtigt ved at sigte efter en stor smartphone der ikke er så dyr som sine konkurrenter i samme størrelse, og hvor batterilevetid og et moderne styresystem stadigvæk er inkluderet.

Kilde: LGnewsroom

Skriv et svar