LG Fremviser Fuld HD skærm til smartphones – Kommer i år

Hos smartphones var Apple det første firma til at introducere højopløsningsskærme. Selvom deres skærme ikke var HD (bl.a. fordi at skærmen på en iPhone er 4:3 format, og ikke 16:9), så havde Retina-skærmen stadigvæk en høj opløsning med en høj pixeltæthed på hele 326 ppi (pixels per tomme). Det ser dog nu ud til at blive slået kraftigt af LG’s nyeste bud på en smartphoneskærm.

Skærmen kommer fra LG’s skærmafdeling LG Displays der bl.a. producerer fjernsyn og PC skærme. Den nye skærm kommer i 16:9 format, og med en fantastisk pixeltæthed på hele 440 ppi, hvilket igen betyder at man skal ekstremt tæt på skærmen for at kunne se de individuelle pixes. Grunden til at vi i titlen nævner at skærmen er til smartphones er størrelsen på 5″, som ganske vidst er meget stort for en smartphone men stadigvæk kan siges at være en Smartphone. Galaxy S3 kommer bl.a. med en 4,8″ skærm der er næsten lige så stor, og de såkaldte tablet-smartphone hybridenheder har typisk også en skærmstørrelse på 5-6″. For at leve op til Fuld HD specifikationerne har skærmen en opløsning på 1920 x 1080 pixels (1080p). Skærmen er en LCD-skærm, men er baseret på AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) teknologien, hvilket er hvad tillader den høje pixeltæthed, samt at det også giver en bred synsvinkel (skærmen er tydelig når den ses fra siden), samt at skærmen er meget strømeffektiv for LCD-paneler. LG’s tidligere bud på en højopløsningsskærm ar en 4,5″ 329 ppi 720p HD skærm.

LG udtaler i deres pressemeddelelse, at de anser introduktionen af højhastighedsinternet til smartphones gennem LTE teknologien som værende døren til en fremtid med (fuld) HD videostreaming til smartphones, og at skærmene i samme omgang vil være centrale i at gøre smartphones til sande underholdningscentraler.

Kilde: LG Pressemeddelelse

Skriv et svar