LG annoncerer ny supertelefon – LG Optimus 4X HD med quad-core

Det går stærkt på smartphonemarkedet. Vi skal kun tilbage til februar 2011 sidste år hvor LG Optimus 2X kom på markedet som verdens første smartphone med en dual-core processor. Et år er gået, og LG er nu klar til at annoncere deres første quad-core telefon, LG Optimus 4X HD. Der er også tale om endnu en ‘monstertelefon’ i den forstand at den er stor. Skærmen er på hele 4,7″ med en 720p (1280 x 720) HD opløsning.

Selve quad-core processoren er Nvidias nye Tegra 3 platform, der bygger på mange af de gode egenskaber forgængeren havde. Som noget helt nyt har Tegra 3 faktisk en særlig 5. kerne med et meget lavt strømforbrug (men samtidigt også lav ydelse). Ideen er at d. 5. kerne skal kunne tage over når telefonen er i stand-by eller når CPU’en generelt stort set ikke er i brug, og derved kan der spares strøm, og denne kerne skulle den ifølge Nvidia være i stand til at benytte selv når der f.eks. afspilles musik. De fire andre kerner er Cortex-A9 med 1,3 Ghz på hver kerne, og er derfor ekstremt hurtige.

Optimus 4X HD kommer derudover med 1 GB RAM, 16 GB intern hukommelse, et 8 megapixel kamera og et 2150 mAh batteri, og vil komme i 2. kvartal af 2012 i Europa, hvilket betyder at vi i Danmark også får telefonen at se. Amerikanerne må nok foreløbigt kigge langt efter Optimus 4X HD, men før eller senere vil de amerikanske teleudbydere nok arbejde sammen med LG om særlige versioner af telefonen, præcis ligesom med Optimus 2X.

HTC rygtes desuden også at have Tegra 3 telefoner som de vil annoncere til MWC her sidst på måneden. Det forventes at både HTC og LG vil fremvise en lang række telefoner, hvoraf de fleste er offentliggjort allerede i god tid.

Skriv et svar