iPad Mini – Apple måske på vej med konkurrent til Nexus 7

Mindre end en uge efter at Google offentliggjorde deres nye tablet med Android 4.1 Jelly Bean ser det ud til at Apple måske er på vej med en lignende løsning.

Dengang Steve Jobs var i live udtalte han at 7″ var for småt til en tablet, og at Apples egne undersøgelser viste at iPads dimensioner med en 9,7″ skærm var perfekt til tabletbrug. Men med den øgede konkurrence iPad-linjen har fået fra mindre tablets, deriblandt Kindle Fire fra Amazon ser det nu alligevel ud til at Apple vil tage kampen op på dette segment af markedet, ihvertfald hvis man skal tro hvad Bloomberg skriver.

Kilden er tilsyneladende to personer med kendskab til projektet, som dog ønsker at forblive anonyme. Den nye model vil have en skærm på 7-8″ (med samme opløsning som iPad 1 og 2 dog), og vil derfor være en direkte konkurrent til Nexus 7, Kindle Fire og andre tablets inkl. kommende produkter baseret på Windows 8. Analytikere udtaler at en mindre iPad kunne være et mareridt for Apples konkurrenter, da dette segment af tabletmarkedet er det eneste hvor de rigtigt har formået at gøre indtog. Apple sidder på nuværende tidspunkt på 61% af tabletmarkedet der forventes at være 393 mia. kroner værd i 2012. Derudover sidder Apple også i en position hvor de nemmere kan tjene penge på hardwaresalget, da de snildt kan tage lidt mere for deres produkter end deres konkurrenter, og samtidigt også kan tjene massivt på digitalt salg af apps, musik og andre ting fra iTunes Store. I den anden ende af skalaen taber Amazon f.eks. penge på hver eneste Kindle Fire de sælger som skal tjenes ind på softwaresiden, og Google forventes kun lige at kunne hive et overskud hjem fra deres Nexus 7 salg.

Hvis det er sandt at en iPad Mini (eller hvad navnet nu bliver) er under udvikling vil Apple efter alt sandsynlighed offentliggøre den omkring oktober, og den skulle udkomme før året er omme.

Kilde: Bloomberg

Skriv et svar