iOS får for første gang semi-tethered Jailbreak til iOS 5

Når Apple udgiver nye versioner af deres styresystem iOS, så har der indtil videre været to former for jailbreaks tilgængelige: Tethered og Untethered.

Et Tethered jailbreak er et jailbreak hvor at det kræver en computer/mac samt et specielt program til at starte din enhed op hvis du på noget tidspunkt slukker den eller den skulle crashe. Derfor er det ikke alle der er lige store fans af denne metode, siden at der altid er en chance for at enheden kan gå ned mens man ikke har en computer eller et kabel tilgængeligt, og man derfor ikke vil kunne bruge den indtil man kommer til en computer igen. Tethered jailbreaks har dog den fordel at de er nemme at implementere, og der er allerede flere tethered jailbreaks ude til iOS 5, mens hackerne arbejder på et untethered jailbreak, som er sværere at implementere, men som simpelthen bare virker out-of-the-box.

For første gang i iPhones historie er det dog nu lykkedes for den meget populære App-udvikler BigBoss, som står bag nogen af de mest populære apps i jailbreak-verdenen, at skabe hvad han selv kalder et semi-tethered jailbreak. I modsætning til et tethered jailbreak kan et semi-tethered starte enheden op igen hvis den skulle gå ned. Til gengæld er man som bruger nødt til at acceptere visse begrænsninger der desværre bliver lagt på enheden.

Bl.a. vil Safari og Mail-applikationerne ikke være tilgængelige for brugere af det semi-tethered jailbreak. For Safari er dette heldigvis ikke det store tab, da det stadigvæk er muligt at benytte alternative webbrowsere fra AppStore, f.eks. Opera Mini og Atomic. Derudover tager det væsentligt længere at starte enheden end normalt, samt at det ikke er muligt at installere nye jailbreakapplikationer hvis telefonen skulle gå ned indtil man kommer til en PC så man kan boote tethered igen. Men det er alligevel en fin redning for folk som oplever at deres jailbreakede iOS 5-enhed crasher mens de er på farten, da de ihvertfald som minimum ikke bliver strandet uden en telefon.

Du kan læse alt om jailbreaket hos BigBoss. Det nye Jailbreak kræver at du allerede har jailbreaket iOS 5 med et standard tethered-jailbreak.

Hvis ikke burde et untethered Jailbreak ikke være alt for ude langt på horisonten.

Skriv et svar