Her er de mest populære Android-applikationer

Android Market har lige rundet 10 mia. downloads, og har derved stadfæstet sin position som en af de ledende platforme på internettet, og er stærkt i hælene på deres største konkurrent, Apple.

Analyseinstituttet Nielsen har i den forbindelse været inde og undersøge hvilke Android-applikationer der er mest populære. I modsætning til hvad der oftest bliver undersøgt, hvilket er hvor mange gange en applikation er blevet downloadet, så har Nielsen i stedet valgt at undersøge applikationer ud fra om de er blevet brugt inden for de sidste 30 dage.

Ikke overraskende er det sociale applikationer som FaceBook, Gmail osv. der er blandt de mest populære applikationer. Den mest populære applikation er dog Android Market, hvilket måske ikke er så underligt da man nok havde forventet at de fleste smartphoneejere downloader applikationer. Men også applikationer som Google Maps og Google Search er blandt topapplikationerne, men bruges dog i forskellig grad baseret på alder. YouTube er også relativt populær, især blandt den unge del af befolkningen hvor hele 64% af de unge bruger YouTube-applikation minimum en gang om måneden.

Overraskende nok er Amazons AppStore også relativt populært, på trods af at det er en relativt ny butik.  Hele 14% af de unge mellem 18 og 24 har benyttet Amazons nye appstore, mens 24% af de lidt ældre mellem 35-44 har forsøgt det samme, hvilket er en relativt stor succes for Amazon.

Derudover er der en del applikationer hvor ca. 10-25% af alle Android-brugere aktivt benytter disse. Det drejer sig bl.a. om det ekstremt populære spil Angry Birds, applikationer som Words with Friends, QuickOffice og The Weather Channel.

Undersøgelsen blev foretaget i september.

Kilde: Nielsen

 

Skriv et svar