Google fjerner malware-applikationer fra Android-telefoner

Google blev i tirsdags gjort opmærksom på at en række applikationer fra Android Market som indeholdt malware. Efter at have identificeret de i alt 21 applikationer, valgt Google i første omgang at fjerne dem fra markedet. Nu har Google så taget skridtet videre og valgt direkte at tvinge applikationerne væk fra de telefoner for at beskytte deres brugere ved hjælp af en såkaldt killswitch.

Det er ikke første gang at Google har taget dette skridt, dog var der sidste gang ikke tale om malware-applikationer, men derimod om snyde-applikationer der var en del af et sikkerhedsforsøg. Alle brugere hvis mobiler har været påvirket af disse applikationer vil inden for 72 timer få en e-mail der informerer dem om hvad der er sket. Sidst men ikke har mindst Google valgt at smide en sikkerhedsopdatering ud til alle enheder der er påvirkede, dvs. alle Android-telefoner der kører verison 2.2.1 eller under (2.2.2 og opefter er upåvirkede).

Google har været i stand til at fastslå at den eneste information malwareapplikationerne har været i stand til at få fat i er EMEI/IMSI-numrerne på telefonerne, andre unikke identifikationskoder og den android-version der kørte på telefonen.

Kilde: Google Mobile Blog

Læs også: Google fjerner Android-applikationer fra brugernes Telefoner

Skriv et svar