Glasset på mobiltelefonerne bliver usynligt i fremtiden

Et af de største problemer med solskinsvejr (udover at man selvfølgelig risikerer at blive solskoldet og få hedeslag) er at det næsten er umuligt at se noget på sin telefonskærm i direkte solskin. Glas reflekterer nemlig 8% af lyset (4% når det passerer glasset på begge sider), og i kraftig belysning er denne reflektion kragtig nok til at gøre det svært at se selv de bedste skærme, medmindre belysningen er skruet helt op.

Der er dog muligvis en løsning på vej. Flere firmaer har længe forsket i glas som reflekterer mindre lys, og nu har det japanske firma Nippon Electric Glass et produkt klar. I modsætning til almindeligt glas så reflekterer deres særlige glas kun 0.5% af lyset, hvilket er 16 gange mindre end almindeligt glas. Glasset får sin særlige egenskab ved at være belagt med 30 lag tynd film der er få nanometer tykt, og resultatet er at glasset ligner at det stort set er usynlig.

Det varer dog nok noget tid endnu før vi ser produktet i forbrugerelektronik. Udover at firmaet lige skal på markedet med glasset, så skal telefonproducenterne også vælge at tage det til sig, men der er ingen tvivl om at det sker på et tidspunkt, og at det vil komme en lang række enheder til gode, da både smartphones, tablets, skærme, fjernsyn, bærbare computere og mange andre enheder vil kunne drage nytte af denne nye glastype, og mange producenter af disse teknologier er klar til at tage imod mulighedne for skinfrit glas. Spørgsmålet er bare om hvornår det sker, for nu er teknologien der.

Kilde: Android Authority

Venstre: Glas - højre: Usynligt glas

Skriv et svar