Galaxy S2 ejere skal ikke forvente det store når Android 4.0 kommer til telefonen

Selvom en af årets største telefoner, Galaxy S2, er blevet lovet at få en opdatering til Android 4.0 Ice Cream Sandwich, så skal de ejere som har set Galaxy Nexus og tænkt “Wow, jeg ville ønske min S2 var sådan” dog ikke glæde sig for meget på forhånd.

Det ser nemlig ud til at Samsung har valgt at Galaxy S2 skal beholde version 4.0 af Samsungs TouchWiz-brugergrænseflade, hvilket betyder at S2’s styresystem stadigvæk vil ligne sig selv i stor stil, når den engang bliver opdateret til næste år, og mange af de revolutionerende ændringer i Ice Cream Sandwich vil sandsynligvis gå mange næsen forbi.

Det er ikke fordi Samsungs tankegang er idiotisk i sig selv. De er muligvis bange for at folk vil føle sig overvældede eller vil være utilfredse med alt for drastiske ændringer, men det føles alligevel som et skridt bagud af Samsung ikke tør tage et skridt fremad. Det rejser også spekulation om brugerne overhovedet vil få TouchWiz 5.0, eller om Samsung muligvis vil designe TouchWiz 5 til at ligne den rene version af Android 4.0, som faktisk er relativt fænomænal. Uanset hvad, så så vi faktisk gerne at man som bruger fik valgmuligheden mellem fabrikantens ændrede udseende og det originale Android-udseende.

Det kan vi dog muligvis forvente i fremtiden, når Google engang endeligt får opkøbt Motorolas mobilafdeling, at alle telefoner derfra vil køre den rene Android-4.0 version direkte ud af boksen, hvilket kan være en årsag til at andre producenter forsøger ikke at ligne den originale Android. I sidste ende er vi dog skuffede over at det skal gå ud over vores valgfrihed som forbruger.

Galaxy S2 får ICS i 2012, dog uden noget specifik dato annoceret endnu.

 

Skriv et svar