Den nye iPad har varmeproblemer

Den nye iPad fra Apple er som forventet en tablet der går som varmt brød…. i mere end en forstand.

Brugere har nemlig rapporteret at den nye tablet fra elektronikgiganten har det med at blive ekstremt varm under brug, meget mere end sine forgængere. Det samme havde visse anmeldelser af Apples nye tablet også bemærket, men nye undersøgelser foretaget af forskellige techsites med bl.a. termisk udstyr har vist at der er tale om en gigantisk varmeforskel. Forskellen kan mærkes under normalt brug, men det er under heftig brug – f.eks. ved intensive 3D spil eller afspilning af HD-video, hvor Apples nye quad-core A5X grafikchip kommer på arbejde – at det ser værst ud.  Opladning af batteriet kan desuden  også skabe ekstra varme der forværrer problemet.

Sagen kommer i kølvandet på undersøgelser i løbet af de seneste år der bl.a. har vist at det er skadeligt at sidde med bærbare computere der bliver for varme på skøddet eller i sengen, da varmen bl.a. kan være skadelig for vævet i benene, samt nedsætte kvaliteten af mænds sæd. Apple står nu muligvis over for lign. problemer med deres nye tablet, og brugernes klager centrerer sig da også primært om at varmen er ubehagelig i brug.

Apple har allerede været ude og kommentere klagerne, som de afviser men henvisning til at “The new iPad delivers (…) all while operating well within our thermal specifications.” Om Apples ‘termiske specifikationer’ kun omhandler risikoen for at den nye iPad skulle overophede/brænde sammen melder Apple intet ud om, men det er sandsynligvis ikke et særligt komfortabelt svar for de forbrugere der synes at varmen er generende.

Consumer Reports varmeskanning af den nye iPad

Skriv et svar