Demonstration af 12 megapixel-kameraet på Sony Xperia S – Sonys første mobiltelefon

Som tidligere berettet, valgte Sony i slutningen af 2011, at købe sin partner gennem 10 år, Sony Ericsson, ud, hvilket betyder Sony fremover selv vil producere mobiltelefonerne, dog på de samme fabrikker.

Firmaets første selvstændige mobiltelefon, Sony Xperia S, blev annonceret for kort tid siden.

Xperia S, som forventes at komme om ca. 2 måneder, er et rigtigt monster af en telefon, med bl.a. følgende specifikationer, der skal sætte den foran konkurrenterne:

  • 1,5 Ghz Qualcomm MSM8260 dual-core processor
  • 32 GB intern hukommelse. Ingen information om microSD-kort.
  • 4,3″ 72p (1280 x 720) HD Reality Display
  • 12 Megapixel kamera med Sonys Exmor R sensor og mulighed for panorama-fotos og 1080p videooptagelse. Kan fra standby tage et billede efter 1½ sekund.
  • Android 2.3 (med mulighed for opdatering til Android 4.0)
  • 128 x 64 x 10.6 mm med en vægt på 144 gram
  • 3D Surround-lydsystem
  • NFC (Near Field Communication), HDMI (inkl. billede til TV), BRAVIA Sync og adgang til Sony Entertainment Network

En af telefonens primære salgsargumenter er et 12 megapixel kamera, som det bl.a. også er kendt fra Nokias N9-telefon. I den forbindelse har GSMArena været ude og skaffe en række fotos taget af en testmodel af telefonen.

Resultatet er foreløbigt ikke specielt imponerende på testmodellen. Selvom billederne på visse områder er fuldt ud acceptable, så har de stadigvæk en del støj og mangler lysregulering. Til gengæld er kontrasten rigtigt god, som det kan ses i panorama-billedet herunder.

Det skal i den forbindelse understreges at dette drastisk kan ændre sig før den endelige model af telefonen kommer på markedet.

Kamerasoftwaren spiller altid en stor rolle for den endelige billedkvalitet, hvor en godt implementeret efterbehandling betyder en del. Telefonen er blevet lovet en ICS opdatering, hvilket ligeledes kan gøre underværker. Opløsningen er til gengæld imponerende — især for panorama-fotografierne (bemærk: fotografierne herunder er nedskaleret — også de forstørrede versioner).

Uanset hvad, er det en telefon med imponerende specifikationer og der er ingen tvivl om, at Sony fortsætter den gode stil fra deres tidligere samarbejde med Ericsson.

 

 

Xperia S Panoramafoto
Xperia S Panoramafoto

 

Xperia S Testphoto
Xperia S Testfoto

Skriv et svar