Apps på Google Play får nu mulighed for at komme som abonnementer

Google Play, tidligere kendt som Android Marketplace, er vokset eksplosivt i de seneste år. Den nyeste optælling verden over siger at 59% af alle smartphones er Android-enheder, og nu har Google Play taget endnu et skridt imod at indhente Apples App Store ved at introducere abonnementer for deres applikationer.

Dette kommer relativt sent efter at Apple med iOS 5 introducerede “Newsstand”, hvor magasiner og andre ting som folk betaler for på en månedsbasis bliver lagt ind. På Google Play kommer dette dog til at fungere en smule anderledes. Selve abonnementsordningerne kommer til at være knyttet til installerede applikationer, hvor man efter at have installeret applikationen kan vælge at tilføje et abonnement. Hver applikation kan have mere end et abonnement, og tilskriver man sig et abonnement, trækkes beløbet automatisk hver måned fra ens konto. Abonnementer vil typisk være tiltænkt magasiner, aviser og ugeblade der vil sælge dem selv på Android Market, men også spil og andre applikationer kan finde på at kræve betaling hver måned.

Det er i den forbindelse også værd at bemærke at man i modsætning til ved applikationskøb ikke har mulighed for at fortryde sine abonnementer og få penge tilbage. Ønsker man penge tilbage fra et produktabonnement skal man i stedet kontakte udviklerne/udgiverne direkte og håbe på de er i godt humør.

Google har udtalt at 23 ud af de 24 applikationer der indtjener flest penge benytter in-app køb, og abonnementsservicer er derfor en naturlig udvikling i den retning. Mange firmaer er da også optimistiske omkring de nye muligheder. Firmaet Qello, der giver mulighed for at folk kan optage koncerter, og giver adgang til koncertoptagelser i HD har bl.a. benyttet iOS abonnementsmuligheder siden de kom ud, og udtaler at deres Android-applikation vil benytte samme mulighed inden for de næste 48 timer.

“Hele vores forretningsmodel er bygget op omkring abonnementer. Muligheden for at benytte abonnementer på Android kan være et kæmpeskridt fremad for os.”

1 tanke om “Apps på Google Play får nu mulighed for at komme som abonnementer”

Skriv et svar