Apple vil slå Ping ihjel

For ca. halvandet år siden, med udgivelsen af iTunes 10, fremviste Apple deres sociale musiknetværk Ping. Tjenesten var tiltænkt at være musikkens svar på Facebook, og skulle give brugerne mulighed for nemmere at kunne følge med deres favoritkunstnere, samt hvornår disse optrådte osv. Nu er der som sagt gået halvandet år, og servicen nåede aldrig den popularitet Apple havde håbet. Apple forventes derfor at lukke ned for Ping når den næste store iTunes-udgivelse (iTunes 11) kommer, eller som minimum vil de ikke udvikle servicen videre.

“Vi prøvede Ping, og jeg tror forbrugeren har talt og sagt ‘Det her er ikke noget jeg vil investere energi i.'”

– Tim Cook, Apple CEO

Ping eksisterer stadigvæk i iTunes 10.6.3 (nyeste version), samt i betaen af iOS 6, hvor funktionen dog ikke virker. Det er derfor sandsynligt at Apple slet ikke vil inkludere Ping i den næste version af iOS, hvilket kilder tæt på firmaet da også påpeger nok bliver konsekvensen.

Fremtiden ligner i stedet at Apple, gennem deres samarbejde med Twitter og Facebook, vil integrere deres systemer yderligere med disse to platforme. Apple integrerede Twitter i iOS 5, og iOS 6 får nu fuld Facebook-integration som applikationerne også kan drage fordel af. I sidste ende må man også konkludere at dette giver bedst mening, taget i betragtning af at de to netværker har meget mere erfaring med denne form for service sammenlignet med Apple, samt at de i forvejen er i høj brug hos forbrugerne.

Næste version af iTunes, iTunes 11, er desuden rygtet at komme sammen med iOS 6. Udviklingen skulle angiveligt allerede have været i gang længe, og vil bl.a. indeholde mere dybdegående iCloud-integration (som bl.a. skulle få sit eget panel under indstillinger i programmet). Samtidigt rygtes det også at Apple vil give AppStore og iTunes Store en overhaling.

Kilde: ATD

Skriv et svar