Apple vil gennemtrumfe nano SIM-kort – Andre producenter sætter sig i mod

Det gamle SIM-kort har her de seneste par år fået konkurrence fra en mindre model i form af micro SIM-kortet, der bl.a. gjorde kraftigt indtog via. iPhonen.

Der arbejdes dog kraftigt fra producenternes side på at bringe SIM-kortet endnu længere ned i størrelse, hvor et nano SIM-kort er under udvikling. Apple har nu indgivet deres forslag til hvordan det nye SIM-kort skal se ud til ETSI (European Telecommunications Standards Institute), men de andre producenter, deriblandt Nokia, RIM og Motorola, har nu valgt at modsætte sig Apples forslag.

Firmaerne frygter bl.a. at Apple vil sidde solidt på patenterne på det nye SIM-kort. Derudover har Nokia mere specifik kritik. Bl.a. kritiserer Nokia specifikt Apples input på nogle punkter, bl.a. for at længden på det nye SIM-kort er lige så lang som bredden på et micro SIM-kort, hvilket Nokia argumenterer kan få brugere til at forsøge at sætte SIM-kortet i en telefon designet til micro-SIM, og derved skade telefon eller SIM-kort. De argumenterer desuden samtidigt at Apples metode for at putte SIM-kortet ind i telefonen skaber slitage i længden. Derudover påpeger Nokia at Apples bud ikke lever op til en række andre krav der er blevet specificeret til det nye SIM-kort.

Apple hævder derimod at flere teleselskaber i Europa støtter deres nye SIM-kort. Derudover forsøger Apple at få lov til at stemme om standarden med flere af deres Europæiske datterselskaber. Nokia har protesteret mod dette, da de ikke mener at datterselskaber bør give mere magt.

ETSI stemmer om den nye standard i næste uge.

Skriv et svar