Apple tester højkvalitetsskærm til iPad 3

Selvom iPad 2 kom med mange fantastiske nye features som revolutionerede tablet-industrien endnu engang, så var der bestemt stor skuffelse på et område: Skærmen på iPad 2 var ikke forbedret over sin forgænger. Dette på trods af at både iPhone 4, og den 4. generation af iPod Touch kom med Retina-skærm med en opløsning på 960 x 640 på en 3,5″ skærm med en pixeltæthed på 326 PPI. iPad + iPad 2 har til gengæld siddet fast på 1024 x 768 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 132 PPI (Pixels per Tomme).

En koreansk avis kan dog nu berette via. insiderkilder at Apple er ved at teste prototyper af skærme (produceret af LG og Samsung) til den 3. generation af deres populære tablet. Skærmene, der beholder deres 4:3 skærmformat ligesom på tidligere iPads, vil dog har markant forbedret kvalitet, med en opløsning på 2048 x 1536 pixels, hvilket firedoblet antallet af pixels på 9,7″ skærmen iPad besidder. Skærmen kan derfor næsten kunne anses for Retina-kvalitet, og dog ikke helt da pixeltætheden ikke vil være over 300 PPI.

Udover den højere skærmopløsning lyder det også at Apple arbejder på at udskifte teknologien der bliver benyttet for at få skærmene til at virke, da Apple ikke anser dagens OLED-skærme for at tilbyde tilstrækkelig kvalitet til folk som ønsker alt de ser i HD. Derudover har OLED-skærme oftest også en kortere levetid som Apple ikke er tilfreds med. De nye LCD skærme af typen polykrystallin silikone kan desuden også laves en smule tyndere, hvilket fuldt ud understøtter Apples altid simple design.

Udover iPad 3 forventes også den næste generation af iPhones at komme med samme alternative skærmteknologi for at forbedre billedet. De nye skærme forventes færdigtestet i efteråret 2011. iPad 3 skal man dog nok først forvente ankomme i 2012. Samsung og Apple fortsætter derfor deres tætte samarbejde om LCD skærme, på trods af at der mellem de to firmaer for tiden kører en række heftige retsager. En leder i Samsung udtaler at Apple først og fremmest går efter produktkvalitet, og at ingen kan matche Samsung når det kommer til skærmteknologi.

Via. AppleInsider

Skriv et svar