Apple spænder ben for den fælles europæiske opladerstandard

Europa-parlamentet samt kommisionen arbejder som tidligere nævnt fortsat på en fælles opladerstandard til mobiltelefoner solgt i Europa, en standard baseret på microUSB. I løbet af få måneder vil de første opladere komme på gaden og vil bl.a. kunne bruges til HTC, RIM og Nokia-telefoner, bare ikke Apple.

Selvom Apple ligesom de andre selskaber har underskrevet den frivillige aftale, så kører iPhonen fortsat på Apples særlige stik. Dette trækker nu kritik, bl.a. fra Christel Schaldemose fra socialdemokratiet som sidder i Europa-Parlamentet. Da aftalen er frivillig kan Apple ikke tvinges selvom de har underskrevet, men Schaldemose har ikke tænkt sig at stoppe på den baggrund.

“Man kan håne Apple offentligt og man kan skælde ud, og det har jeg tænkt mig at gøre, men den slags pres plejer Apple at være ret ligeglad med,” udtaler hun.

Det spås dog alligevel at opladeren vil blive en succes, selv hvis Apple ikke vælger at deltage. Det spås at Apple muligvis vil indføre microUSB opladning senere, men at de stadigvæk vil beholde deres stik til dataoverførsel.

Kilde: Politiken via. Newz Media

Skriv et svar