Apple på vej med 128 GB iPad

En ting der altid har plaget tablets er manglen på lagerplads. Hvor normale bærbare computere typisk svinger med harddiske på 500 GB til 1 TB (og i visse tilfælde helt op til 2 TB). Tablets har derimod indtil nu været mere eller mindre begrænset til 64 GB.

Ifølge kode i den nyeste beta af iOS 6.1 ser det dog ud til at Apple vil udvide med lagerplads på iPad’en. Koden i betaen indeholder nemlig referencer til en 128 GB model, og det samme gør iTunes 11. Der er dog ikke tale om en 5. generations iPad, men derimod stadigvæk en 4. generations som har været ude siden iPhone 5.

Det er allerede nu muligt at få udvidet lagerplads på tablets via særlige løsninger. Nogen Android-tablets benytter microSD kort som nemt kan skiftes ud, og der findes løsninger der bl.a. tillader dig at forbinde USB-nøgler eller harddiske til en enhed gennem micro-USB’porten, samt at visse tablets kan sættes i en dock, hvilket kan give udvidet plads.

Og nogen steder er det også mere nødvendigt end andre. Windows 8 er bl.a. blevet kritiseret for at stjæle langt mere af den sparsomme lagerplads end Android og iOS. En af årsagerne til at tablets generelt har lagt lavere lagerplads end bærbare computere er at de er designet til at være mere afhængige af batterier og være langt lettere, hvilket udelukker traditionelle harddiske og SSD’er. Vi håber dog at dette er starten på en trend, og at vi snart kan se kan se tablets med 128 eller 256 GB plads til rimelige penge.

Den nye 128 GB model skulle efter sigende både komme i sort og hvid, og med både Wi-fi og LTE.

Skriv et svar