Apple får godkendt nano-SIM standard

Som vi tidligere har skrevet som, så har der tidligere på året været heftig debat omkring den næste generation af SIM-kort. Apple var en af de første firmaer der valgte at benytte de nye micro-SIM-kort, og det er nu nano-SIM-kortet der har fået godkendt sin standard.

Det endte i sidste ende med at være Apple der fik sin vilje. Deres forslag til hvordan det kommende nano-SIM-kort skulle designes var ellers kraftigt kritiseret af bl.a. Nokia. Apples forslag var op imod alternative forslag fra Nokia selv, samt Research In Motion der står bag BlackBerry telefonerne. Men ETSI (European Telecommunications Standards Institute) har nu fastslået at det bliver Apples forslag der kommer til at udgøre fremtidens standard af 4FF (små) SIM-kort.

Nokia er dog fint tilfredse med at nogen af deres oprindelige kritikpunkter omkring Apples forslag er blevet løst. Bl.a. var de bekymrede for at Apple ville sikre sig størstedelen af patenterne omkring standarden, men dette er blevet løst. Til gengæld kritiserer de stadigvæk Apples forslag for at være deres egen løsning teknisk underlegen, da Apples løsning faktisk bare er et almindeligt/micro-SIM-kort hvor alt plastikken er fjernet, hvor Nokia i stedet havde foreslået et nyt design. Desuden havde de kritiseret Apples kort for at kunne sidde fast i en mini-UICC-læser (micro-SIM) hvis man vender den om, hvilket ETSI bl.a. havde krævet skulle være svært eller umuligt for brugeren at opnå, hvilket gør det underligt at Apples forslag i sidste ende blev godkendt. Nokia påpeger desuden at det ultimativt i sidste ende er markedet der beslutter om nano-SIM-kortet bliver populært.

Du kan sammenligne RIMs og Nokias forslag til nano-SIM-kort herunder – Apples er som nævnt bare et almindeligt SIM-kort helt uden plastik. Apples nye SIM-kort måler 12,3 x 8,8 mm, og er derfor et lille stykke over halvt så store som de nuværende micro-SIM-kort der benyttes i moderne smartphones. Nokias forslag var på 10 x 8 mm, mens RIM’s forslag var på 11 x 9 mm.

Skriv et svar