Apple får forbud mod at sælge iPads og iPhones i hele EU

Retsag

En tysk domstol har netop nedlagt et fogedforbud mod Apple i en sag mellem dem og Motorola, der omhandler et patent Motorola har. Dommen er dog bindende i hele EU, hvilket betyder at Apple i den kommende tid ikke må sælge nogen iOS enheder der er i stand til at benytte 3G (iPhones og 3G iPads). Wi-Fi iPads og iPod Touch er dog stadigvæk godkendt, da patentet omhandler GPRS.

Apple har i sagen argumenteret at siden at patentet er en industristandard, bør firmaet have lov til at benytte det ifølge FRAND (Fair, Reasonable And Non-Discriminatory terms). Dommeren var dog uenig, da Motorola ikke har forbudt Apple at bruge patentet, men derimod blot har krævet betaling for det, og dommeren mener ikke at Apple har givet et seriøst bud på en licens til at benytte patentet.

Apple har appeleret sagen, samt at de har bedt om at få fogedforbudet nedlagt mens appelsagen kører, så det forventes derfor ikke at skabe problemer for at man kan give en iPhone eller iPad i julegave hvis man bor i EU.

Sagen kører dog fortsat videre i retssystemet på forskellige fronter. Apple kører nemlig på nuværende tidspunkt en retsag i München hvor de forsøger at få patentet underkendt, mens Motorola ønsker at licensen de evt. vil sælge til Apple skal indeholde en klausul om at Apple netop ikke må sagsøge Motorola på den baggrund, så Apple er derfor på nuværende tidspunkt interesseret i at få udsat købet af licensen i tilfælde af at de kan få patentet underkendt.

Motorola blev dog samtidigt beordret til at sætte $134 (745 mio. DKK) til side til Apple i tilfælde af at Apple skulle vinde appelsagen.

Skriv et svar