Apple får forbud mod at sælge GPRS-produkter i Tyskland

I forlængelse af vores sidste nyhed omkring EU’s undersøgelse af Samsung, hvor vi omtalte visse patenter som Samsung sidder på, men som Apple hævder er en industristandarder, og derfor skal licenseres under FRAND-doktrinet, så har en tysk domstol netop nu meddelt Apple at de har forbud mod at sælge alle deres produkter der benytter GPRS-teknologi i Tyskland. Det betyder at iPhones og 3G iPads ikke længere kan bestilles i Apples online-butik.

Det er dog ikke Samsung i denne omgang, men derimod Motorola Mobility, der har overbevist de tyske dommere om at Apple bryder deres patenter. Apple hævder ligesom i deres sager mod Samsung at Motorolas patenter er industristandarder, og Motorola har nægtet at licensere patenterne på rimelige vilkår for Apple. Apple har da også appeleret dommen på denne baggrund.

Motorola har derudover også sager kørende mod Apples sky-tjeneste iCloud, hvor Motorola også hævder at have patenter i farvandet som Apple bryder. Det spekuleres derfor at Apple i sidste ende vil blive tvunget til at punge ud til Motorola, da Motorola som udgangspunkt vurderes til at have en stærk sag, også i Amerika.

Apple forsikrer dog samtidigt sine kunder om at selvom de omtalte produkter ikke kan findes i Apples online-butik, så vil de stadigvæk kunne findes hos retailforhandlere, inkl. Apples egne Apple Stores.

Sagen her er kun en ud af mange i den lange patentkrig Apple kører mod flere af deres konkurrenter, hvor firmaerne sagsøger hinanden på kryds og tværs for patentbrud, designkopiering og mange andre ting.

Teknologien i patentet der menes at brydes omhandler desuden ikke iPhone 4S, hvilket vil sige at det kun er de to foregående iPhones (og begge iPad-modeller) der er indført forbud imod. Det betyder at den nyeste iPhone stadigvæk kan erhverves i Apples butik.

Kilde: DPA

Skriv et svar