Anti-virusprogrammer bliver i stigende grad mobile

Hvis man siger “virus” tænker de fleste der ikke har studeret medicin nok på et program der kan inficere en computer og gøre computeren ubrugelig/langsom, men i fremtiden er det ikke nødvendigvis begrænset til dette.

Netop mobilmarkedet er eksploderet gevaldigt hvad angår anti-virus. Det er især åbne systemer som Android der er mål for virusprogrammører disse dage, hvilket har fået markedet for anti-virusprogrammer til telefoner til at eksplodere.

Det har bl.a. sikkerhedsfirmaet AVG, tidligere kendt som Grisoft, benyttet som lejlighed til at introducere deres version af et anti-virus til Android, ved navn DoirdSecurity (som er gratis). AVG skriver bl.a. at programmet er blevet downloadet over 4,5 mio. gange og konsistent er på top 50 listen i Android Market. Vi har også tidligere skrevet om NetQin Mobile Anti-virus, også til Android.

Virus til mere lukkede systemer som iOS er dog mere sjældne. Den eneste kendte virus til iPhone er “Ikee” som bl.a. satte din baggrund til et billede af Rick Astley. Virussen virkede dog kun på jailbreakede telefoner og kunne simpelt afværges ved at skifte en adgangskode.

I fremtiden bør det nok forventes at antallet af smartphone-vira stiger gevaldigt.

Skriv et svar